Image Image

Nga Autori
RAMIZ SELIMI

Porosit Tani!
Shiko Video
Book Mockup

Rrënjët e Kujtesës Nga
Ramiz Selimi

Vepra “Rrënjët e Kujtesës është një autobiografi e shkëlqyer dhe mjaftë prekëse. Ky roman i fuqishëm social dhe historik do t’iu njohë me një familje që e bënë të pamundurën të mbijetojë nën sundimin e një pushtuesi barbar në mes të Evropës. Sado që në roman rrëfehet për fatin e familjes së Ilirit dhe Dardanit, megjithatë personazhet paraqesin përballjet e individit dhe kombit shqiptarë në situatat ekzistenciale nën pushtimin serb. Këtu bëhet fjalë për çështje të jetës ose të vdekjes, nën tortura, shtypje dhe vrasje. Kërkimi për t’i ruajtur rrënjët e identitetit kombëtar dhe njerëzor nën pushtim e egër, ku skenat e dhunës janë të njëpasnjëshme, ishte sfidë për gjithë kombin. Në këtë libër të pasur me ngjarje të vërteta në detaje marrin jetë prapaskenat e një drame njerëzore të rrëfyera me sinqeritet të thellë. Fragmentet drithëruese që ndikojnë drejtpërdrejt tek lexuesi, e bëjnë të paharrueshëm librin.

Më Shumë

Të Fundit

Medimi i Lexuesit

Customer Testimonails

23 vjet më pas, e takova, e njoha dhe e bëra mik të zanatit të letërshkrimeve Dardanin, djalin e Ilirit përmes Rrënjëve të Kujtesës së Ramiz Selimit.

Bajrush Morina Bota Press.
Customer Testimonails

Dhurata më e mirë e që ka marr Kosova në këtë kohë është libri i Ramiz Selimit.

Safet Gërxhaliu
Customer Testimonails

Një roman social dhe historik që paraqet me realizëm përjetimet e familjes së Dardanit.

Prof. Prend Buzhala Shkrimtar